Ερευνητικό πρόγραμμα για τη σχολική βία

Η έξαρση του φαινομένου της σχολικής θυματοποίησης ή του σχολικού εκφοβισμού/ bullying την τελευταία περίοδο, μας  ώθησε να ασχοληθούμε  με αυτό το θέμα ερευνητικά στα σχολεία μας, για να μπορέσουμε να έχουμε αξιόπιστα ευρήματα, ώστε να σχεδιάσουμε καίριες παρεμβάσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.& Δ. Εκπ. Στερεάς Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α.

Διάβασε περισσότερα

ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημιουργία πρακτικών συνεδρίου

Η ανακοίνωση που ακολουθεί αφορά όσους έχουν δηλώσει εισηγητές προσωπικής εργασίας και σε όσους η εργασία θα παρουσιαστεί συλλογικά με το σχολείο τους.

 Σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια ενός συνεδρίου υπάρχει και η δημιουργία πρακτικών. Γι? αυτό το λόγο, σας ζητείται να δημιουργήσετε ένα σχέδιο εργασίας που θα περιέχει τις δραστηριότητες που κάνατε στις τάξεις σας. Είναι αυτονόητο πως όσοι δεν επιθυμούν να γράψουν τις δραστηριότητές τους, δε θα περιληφθούν στα πρακτικά του συνεδρίου.

Κατεβάστε το υπόδειγμα εργασίας πατώντας εδώ

 Για να διευκολυνθεί η διαδικασία, σας δίνεται μία λίστα ρημάτων για τη διατύπωση στόχων και  ένα κείμενο, "υπόδειγμα εργασίας", με τη μορφή και το περιεχόμενο που θα μπορούσαν να έχουν οι εργασίες σας. Δε χρειάζεται να φτιάξετε κάτι ακριβώς ίδιο -που δεν είναι και το επιθυμητό- αλλά κάτι ανάλογο, παίρνοντας κάποιες ιδέες. Το μόνο που θα πρέπει να κρατήσετε είναι η σειρά των ενοτήτων και η μορφοποίηση, σβήνοντας τις δραστηριότητες που είναι γραμμένες και συμπληρώνοντας τις δικές σας.

ΥΠΟΨΙΝ:

  • Ό,τι συμπληρώνετε στο κείμενο πρέπει να είναι σε γραμματοσειρά Calibri και μέγεθος 11.
  • Όσοι δεν είχαν συμπληρώσει τίτλο ή είχαν δηλώσει τίτλο παρόμοιο με άλλους οφείλουν τώρα να δηλώσουν ένα τίτλο που αντιπροσωπεύει τις προσωπικές δραστηριότητες που έκαναν μέσα στην τάξη τους. Εννοείται πως αφού κάθε δάσκαλος έκανε διαφορετικά πράγματα, οι τίτλοι πρέπει επίσης να διαφέρουν μεταξύ τους.

Αποστολή εργασιών, επικοινωνία και απορίες ΜΟΝΟ στο:  

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

μέχρι και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Υ.Γ. Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, καθώς πολλοί δάσκαλοι δεν έχουν προσωπικά e-mail, χρησιμοποιώντας ή του σχολείου τους ή κάποιου άλλου συναδέλφου, ενώ πολλά e-mail που δηλώθηκαν δεν είναι υπαρκτά, γεγονός που καθιστά την επικοινωνία μαζί τους αδύνατη.  

Loading ...

Πραγματοποίηση 1ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η Σχολική Σύμβουλος της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Φθιώτιδας, Ζωή Κρόκου, διοργανώνει το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στις 18 και 19 Ιουνίου 2013 στην Αμφίκλεια,  εντός διδακτικού ωραρίου (8.30 π.μ.-2.00 μ.μ.), που αφορά  όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της  5ης Εκπ/κής  Περιφέρειας Ν. Φθιώτιδας με θέμα :

?Σχολικός εκφοβισμός: Από την έρευνα ?στη διδακτική πράξη?

Στο συνέδριο αυτό θα παρουσιαστούν οι δράσεις των σχολείων και των εκπαιδευτικών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος της περιφέρειας για το σχολικό έτος 2012-2013.

Tο συνέδριο τελεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας, το Τμήμα Επιστημονικής Καθοδήγησης, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας και τον Σχολικό  Σύμβουλο, Πέτρο Ορφανό, της 1ης Εκπ. Περ. Δ.Ε. Ν Ευβοίας.

e-mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

10 Συνέδριο ΕΕΕΠ/ΔΤΠΕ

Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε. - Προσεγγίσεις της σχολικής διαδικασίας μέσα από την ψηφιακή διάσταση

Αθήνα, 19-20/10/2013

http://synedrio10.com/

Βιβλίο Επισκεπτών

Φόρμα Εισόδου

Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να δημοσιεύσετε ή να δείτε περιεχόμενο που δεν είναι δημόσιο.Φόρμα Εισόδου

Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να δημοσιεύσετε ή να δείτε περιεχόμενο που δεν είναι δημόσιο.Στίχος Παιδαγωγός

Ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Αναγνώστου, μας τίμησε με την προδημοσίευση των τεσσάρων πρώτων κεφαλαίων του ?κύκνειου?, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, πονήματός του, Στίχος Παιδαγωγός, στο οποίο πραγματεύεται την ιστορία του νεοελληνικού στίχου, και όχι μόνο, θα μπορούσα να προσθέσω εγώ, καθώς διάβαζα (?και ξαναδιάβαζα) αυτά τα εισαγωγικά κεφάλαια. Εν αναμονή της δημοσίευσής του? παίρνουμε μια μικρή αλλά γλυκιά γεύση ιστορικότητας και επιστημονικότητας υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας.

Τον ευχαριστούμε

 Διάβασε περισσότερα

  • Το σχολείο ως σημαντική πηγή στρες για τους μαθητές με δυσλεξία

  • Το στρες που βιώνουν οι γονείς παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

  • Καταστάσεις στρες σε παιδιά και εφήβους

Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τον κ. Αντωνίου Σταμάτη, Λέκτορα του Π.Τ.Δ.Ε./ Ε.Κ.Π.Α. για το ?δώρο? του στην ιστοσελίδα μας! Άρθρα του που αφορούν την ειδική αγωγή και όχι μόνο. Εν αναμονή και άλλων τέτοιων φιλικών χειρονομιών?

Τον ευχαριστούμε

 Διάβασε περισσότερα

Θα ήθελα, μέσω της ιστοσελίδας σας, να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην κ. Κρόκου και στους συνεργάτες της εκπαιδευτικούς, για τη δημιουργία της αξιόλογης ιστοσελίδας, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης, συνεργασίας, διαλόγου, προβληματισμού και θα αποτελέσει ένα διαρκές έναυσμα πρόσκλησης για προσφορά και βελτίωση του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών.

Δρ. Αθανάσιος Σιούτας
Δ/ΝΤΗΣ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Go to top